Cirkossa tapahtuu. Ympäri vuoden. Katso itse.

heinkuu 2018
MTWTFSS
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Cirkon kausiohjelma

Rakkaudesta-työryhmä: Rakkaudesta - sanasto tuleville vuosikymmenille

© Jenny Mansikkasalo

Miten käsitellä asioita, joille ei vielä ole nimiä?

Maapallolla siirrytään tulevien vuosikymmenten aikana fossiilisesta aikakaudesta jälkifossiiliseen.

Muutokseen tarvitaan sanoja, joita ei vielä ole.Tarvitsemme nimiä surulle, joka liittyy luopumiseen ja elämäntapojen muutokseen, sekä niille ajatuksille, joiden myötä pystymme muuttamaan ympäristösuhdettamme kestävämmäksi kohti jälkifossiilista aikaa. Rakkaudesta-työryhmä on itse kirjoittanut ja pyytänyt tutkijoita ja runoilijoita luomaan sanoja, joita ei vielä ole, mutta joita kenties tulevina vuosikymmeninä tarvitaan.

Sanoista koottu Utopedia kuvaa niitä siirtymiä, joita ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristönmuutosten aikana tapahtuu sekä maapallolla että ihmisten mielissä. Rakkaudesta - sanasto tuleville vuosikymmenille -esitys yhdistää esitystaidetta, sirkusta ja sanoja.

Esityksen ensimmäisessä osassa kävellään ulkona.

Esitystä valmistaessaan työryhmä on keskustellut ja pitänyt työpajoja eri alojen tutkijoiden kanssa. Asiantuntijoina ovat vierailleet neurofilosofi Valtteri Arstila, ilmastonmuutoksen sopeutumisen tutkija Atte Harjanne, ympäristöteologi Panu Pihkala sekä kulttuurihistorioitsija Kalle Pihlainen. Työryhmä haastatteli myös ympäristöfilosofi Elisa Aaltolaa.


  • Työryhmä: Minna Haapasalo, Joona Lindberg, Jenny Mansikkasalo, Inari Pesonen, Emma Puikkonen, Jenni Pystynen, Heikki Tolin & Johannes Vartola.
  • Sanoja ovat kirjoittaneet: tutkija Elisa Aaltola, kirjailija Laura Gustafsson, runoilija Pauliina Haasjoki, tutkija Panu Pihkala, Rakkaudesta-työryhmä, kirjailija Matias Riikonen, kirjailija Jukka Viikilä
  • Tukijat: Helsingin kaupunki, Koneen Säätiö, Runokuu-festivaali, Samuel Huberin Säätiö & Taiteen edistämiskeskus.

Esityksen tiedot

Liput alkaen

17,50 / 28 €

Osta liput