Kuulumisia Cirkosta. Uutisia, tunnelmia, näkemyksiä.

21.9.2015 | Blogi | Karo

Ilma-akrobatiaa lattialla ja sirkusta dramaturgian polulla

Baltic Nordic Circus Network järjesti sirkusdramaturgiaan ja ilma-akrobatiaan keskittyneet työpajat Tallinnassa elokuun lopulla Circus Tree –festivaalin aikana. Työpajojen yhteydessä järjestettiin myös iltatapahtuma verkostoitumista ja festivaalitaiteilijoiden tapaamista varten.

Kaksipäiväisiin työpajoihin osallistui nuoria sirkustaiteilijoita Pohjoismaista ja Baltiasta. Dramaturgiatyöpajaa vetänyt koreografi Elina Pirinen antoi osallistujille ennakkotehtäväksi valmistella työpajaa varten lyhyen kohtauksen, idean, konseptin, elementin tai parametrin, jonka kautta dramaturgiaan syvennyttiin käytännön kautta.

Skottilaisen tanssijan Iona Kewneyn vetämässä ilma-akrobatiatyöpajassa keskityttiin vahvaan kehollisuuteen ja tunnefysiikan herättämiseen. Ilma-akrobatiaan erikoistuneet osallistujat pääsivät haastamaan itseään, kun suuri osa liikkeestä tehtiinkin lattialla.

Ilma-akrobatiatyöpajaan osallistuneet Elina Sirkiä ja Sanni Sarlin-Takayama sekä dramaturgiatyöpajaan osallistunut Lauri Tuhkanen kertoivat Cirkolle kokemuksistaan työpajoista ja matkastaan Tallinnaan.

 

Klikkaa ylälaidasta auki kuvat ja kertomukset!

Kaikki kuvat: © Baltic Nordic Circus Network / Karel Koplimets

 

Baltic Nordic Circus Network on 14 sirkusorganisaation yhteistyöverkosto, jota koordinoi Sirkuksen tiedotuskeskus. Verkoston tavoitteena on kehittää sirkusyhteistyötä Pohjoismaiden ja Baltian maiden välillä, parantaa sirkusammattilaisten työskentelymahdollisuuksia Itämeren alueella, sekä parantaa sirkustaiteen tunnettuutta ja näkyvyyttä Pohjoismaissa ja Baltian maissa kehittämällä eri ammattiryhmien osaamista ja yhteistyöverkostoja. Vuonna 2016 verkosto järjestää työpajatoimintaa sirkuskirjoittajille, -taiteilijoille ja tuottajille Pohjoismaissa ja Baltian maissa.